Allergifamiljedagar 17-20 september

sön, 2015-04-19 09:43 -- karin

Den här helgen är för dig som vill lära dig mer om astma och allergi samt träffa andra allergifamiljer för att dela kunskap och utbyta erfarenheter och möta andra som förstår.

Under stor del av helgen kommer barnen med astma och allergi, syskonen och föräldrarna ha separata program. I programmet varvas erfarenhetsutbyte med föreläsningar och aktiviteter.

En dag i föräldraprogrammet ägnas åt medicinsk information i form av föreläsningar samt diskussioner med bl.a. en barnallergolog och en barnallergisjuksköterska/allergikonsulent. Den andra dagen ägas åt att diskutera kring ”Att leva i en familj med ett barn med allergisjukdom.”

Barnen som har astma och allergi och syskonen har egna program anpassade utifrån deras aktuella behov. Programmen är pedagogiskt upplagda och sker i grupper med gruppaktiviteter där man samtalar bl.a. kring astma och allergi och utbyter erfarenheter.

Barngrupperna leds av Unga Allergiker samt en pedagogisk/ medicinsk personal.
För en låg kostnad om 3 500 kr per familj får ni boende, helpension samt billigast möjliga resa till och från Södergården, utanför Åre By samt ta del av programmet Allergifamiljedagar.

Sista ansökningsdag är den 15 maj 2015. Välkommen med din ansökan!

Ladda ner flyer i PDF-format här!

För mer information och hur man ansöker, gå till
Astma och Allergiförbundets sida om familjedagarna.

Eller kontakta projektledare Caroline Tegnér, caroline.tegner@astmaoallergiforbundet.se